Як правильно варити пельмені

Як правильно варити пельмені?


Пельмені – справжня «палочка виручалочка» для студентів, зайнятих людей, та й просто улюблений напівфабрикат українців. Пельмені варять, смажать, подають з юшкою і різними соусами.

Блюдо полюбилося не тільки за смак і ситість, але і за швидкість приготування. Здається, що складнощів виникнути не повинно, але не всі знають, як зварити пельмені правильно. Ми протестували всі Лайфхак і інструкції, і тепер готові розповісти вам про найцікавіші з них.
Як правильно варити пельмені?
Традиційно в киплячу підсолену воду кидають пельмені з морозилки. Потрібно дочекатися, поки вироби з тіста спливуть наверх і подають з маслом, перцем, сметаною або майонезом. Це найпростіший рецепт, але не дуже правильний. Слідуючи такій формулі, пельмені злипнуться, пристане до дна каструлі, і після приготування вже доведеться виловлювати тісто і м’ясні кульки окремо.

Пельмені готують не тільки в каструлі, багато хто використовує мультиварку і навіть мікрохвильову піч. Для кожного з методів діють свої правила, про які ми розповімо докладніше.
Скільки хвилин варяться пельмені
Зберегти блюдо соковитим, ароматним і не розвареним можна, точно засікаючи час приготування. Якщо варити пельмені недостатньо довго – тісто буде сирим і несмачним, а якщо переварити – доведеться виловлювати начинку окремо.

10-12 хвилин – стільки варяться великі пельмені.
5-7 хвилин – оптимальний час для варіння невеликих виробів.
10-12 хвилин – стільки часу достатньо, щоб зварити пельмені в мультиварці. Час підходить для програми «Варка на пару».
10-15 хвилин – тривалість приготування в мікрохвильовій печі трохи збільшується, але якщо техніка потужна, варіння не займе багато часу.

Інші новини